Aki királynak született

2016. február 03., szerda

2014-ben jelent meg Dorothy L. Sayers Aki királynak született című műve Pásztor Péter fordításában. A könyv tizenkét rádiójáték gyűjteménye, amely Jézus Krisztus életét dolgozza fel.
A könyv a Bibliás Könyvesboltban is megvásárolható 3900Ft-os áron. Enghy Sándor ismertetője.

Táncol a por?

2016. február 01., hétfő

A keresztyén élet egyik legnehezebb kérdése, mit jelent lemondani önmagunkról – véli Tóth Sára. A Károli Gáspár Református Egyetem oktatójának a közelmúltban jelent meg Táncol a por című könyve, melyben nehéz kérdéseket feszeget útkeresésről, szenvedésről, vallásos klisékről. Tóth Sára írásainak jó részét a Parókia portálról is ismerhették az olvasók, tavaly azonban kötetbe foglalta gondolatait hitről és spiritualitásról. Nemlét és létezés határán egyensúlyoztunk a szerzővel.

A képzelet angyalszárnyán

2015. december 01., kedd

Egyszerű, érdekes történetmesélés és szellemes, korszerű illusztrációk teszik egyedivé a nemrégiben megjelent Nagy családi gyermekbibliát. A Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó közös kiadványát a budapesti Biblia Múzeum kiállítótermében mutatták be tegnap. A gyerekek a leghálásabbak érte, mert érdekes és nem „szájbarágós" - mondta a bemutatón a kötetet magyarra ültető Szabó T. Anna József Attila-díjas költő.

Csakazértis!

2015. december 01., kedd

Ellenkezés a koráramlattal - így fogalmazott legújabb könyvének motivációjáról Pálhegyi Ferenc. A családterapeuta, pszichológus Csakazértis házasság! című könyvében azt írja: az emberek viszolyognak attól, hogy elkötelezzék magukat, pedig a keresztyén ember házasságának az is küldetése a világban, hogy Krisztus és az egyháza közti szeretet-kapcsolatot tükrözze.

Kis Könyves Éj

2015. április 13., hétfő

Ebben az évben is gazdag programmal várjuk vendégeinket a Bibliás Könyvesboltban!
Április 24. pénteken a megszokott nyitvatartáson túl, kora estétől éjfélig vers - zene - társasjáték - teaház.

Gyakorlati írásmagyarázat a két Korintusi levélhez

2015. február 17., kedd

A család gondozásában, az író Ablonczy Dániel születésének éppen a 100. évfordulójára a Dunamelléki Egyházkerület támogatásával megjelent a két korintusi levélhez írt gyakorlati írásmagyarázata;Legnagyobb a szeretet (1. Kor. Levélhez) és Elég a kegyelem címmel (2.Kor. Levélhez).

"Meg van írva"

2014. december 12., péntek

Érdemes megállni és elcsendesedni az adventi rohanásban Ország Lili és Bálint Endre képei előtt, mert a 20. század két meghatározó, egyéni hangú, semmilyen csoportba be nem sorolható festőegyénisége mesél nekünk csendről, vívódásról, istenkeresésről, bezártságról, labirintusról, falakról, ünnepekről, pillanatokról és a szentségről.

Kapható az Institutio új fordítása

2014. november 12., szerda

Kálvin János halálának 450. évfordulójára, a reformáció hónapjában, a Református Egyházi Könyvtár sorozatának legújabb tagjaként megjelent a genfi reformátor összefoglaló műve, Buzogány Dezső új fordításában.

Múzeumok Éjszakája

2014. június 18., szerda

Június 21-én szombaton a Ráday Gyűjtemény programjaival párhuzamosan, este 6-tól éjfélig könyvesboltunk is nyitva lesz, valamint a Borsos Miklós kiállítás is látogatható!

Kis Könyves Éj

2014. április 22., kedd

Immár harmadik alkalommal várja az olvasni, sétálni, könyves környezetben szórakozni vágyó látogatóit a független könyvesboltok közös ünnepe: a Kis Könyves Éj. 
Április 25-én a Bibliás Könyvesbolt is programokkal és éjfélig tartó nyitvatartással várja látogatóit!

A Biblia mindenkié!

2014. április 14., hétfő

Boltunkban már kapható az új fordítású Biblia

 

 

 

Újdonságaink

2014. március 03., hétfő

Megérkezett boltunkba a Kálvin Kiadó két új kiadványa:
Bibliai nyomkereső és Böjti áhítatos könyv

Közeleg...

2013. december 06., péntek

Van egy jó hírünk: közeleg a karácsony! Jézus születésének története nem hagyta érintetlenül a világirodalom nagyjait, költőket, írókat, művészeket. Szavakba foglalt érzéseiket, üzeneteiket a könyvek is megőrzik nekünk.

Az első karácsony - könyvbemutató

2013. november 27., szerda

A karácsony bibliai története gyerekeknek. Győri Katalin új gyerekkönyvét Pompor Zoltán mutatja be.

A gyerekeket zenével, felolvasással és adventi kézműves foglalkozással várjuk!

Harmat könyvbemutatók és könyvvásár

2013. november 06., szerda

Cseri Kálmánnal és Pálhegyi Ferenccel Sz. Kiss Mária beszélget frissen megjelent könyveikről a könyvvásár keretében megrendezett könyvbemutatón.

 

 

 

Élettérkép

2013. október 25., péntek

Siba Balázs és Siba-Rohn Hilda szerzőpáros Élettérkép - Az élettörténeti munka elmélete és gyakorlata című könyvének bemutatója.

Újra kapható!

2013. szeptember 25., szerda

Megérkezett boltunkba a Kálvin Kiadó Nagy betűs Károli Bibliája.

Öltöztesd fel a Bibliád!

2013. szeptember 12., csütörtök

Egyedi kézműves bibliaborítók jelentek meg kínálatunkban!

Akit szeret a szép

2013. június 26., szerda

Mára csupán a festőállványára tapadt arany- és ezüstpor őrzi az alkotási folyamat emlékét, „Udvardi Erzsébet képei azonban jelen idejűek, a világ teremtettségének bizonyítékai" - mondta Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök a Kossuth-díjas festőművész kiállításának megnyitóján. A Teremtés című tárlat a Biblia Múzeum időszaki kiállítótermében tekinthető meg szeptember 27-ig.

A találkozóhely

2013. május 27., hétfő

A Biblia az egyik legnépszerűbb könyv a világon. Könyvesboltunk megnyitásának hétvégéjén minden órában fogyott belőle. 
Boltunkban a budapesti Ráday utcában, a Biblia Múzeum szomszédságában, a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában várjuk a látogatókat.

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 25, összesen: 215394

  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul.&nbsp;
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...